عمدتاً عسل هایی که فرآوری شدهاند به یکی از سه شکل مایع، شکرک زده و یا با موم (تصفیه نشده) مصرف میشود. این اشکال در صنایع دارویی، غذایی و یا بعنوان مواد اولیه در غذاهای گوناگون مصرف میگردد. با این وجود، تنها در جوامع محدودی مثل جوامع صنعتی در اروپا، آمریکای شمالی و آمریکای لاتین، آفریقای شمالی، خاور نزدیک و در ژاپن به وفور به صورت غذا مصرف میشود. در اکثر نقاط آفریقا، عسل در تخمیر برای تهیه آشامیدنی به کار میرود و کمی مصرف دارویی دارد. در اکثر نقاط آسیا به عنوان دارو در نظر گرفته میشود و بیشتر یک محصول شیرین به حساب میآید.
سرانه مصرف عسل در کشورهای صنعتی نشاندهنده مصرف عسل فرآوری نشده توسط مردم ساکنان این مناطق نیست، بلکه از عسل در تولید غذای صنعتی به عنوان غذا استفاده میشود.در برخی کشورها ظاهر عسلی که به بازار عرضه میشود خیلی مهم نیست، یعنی ممکن است عسل به شکل مایع، شکرک زده یا نیمه شکرک زده و یا بدون تکههای موم و غیره باشد. بنابراین ممکن است به همان صورت در شیشه قرار داده شود. در بعضی کشورهای دیگر مصرفکنندگان نه تنها خواهان مصرف عسل تمیز هستند بلکه عسل مایع را ترجیح میدهند. با آموزش مصرفکنندگان ممکن است این عقیده که عسل شکرک زده با شکر مخلوط گردیده است تغییر یابد، مخصوصاً در مواردی که این تفکر نادرست فراگیر شده باشد. عسلهایی که به تدریج شکرک میزنند میتوانند در صورت داشتن کمی رنگ برای مصرف با میوهها یا آجیلها، بدون فرآوری به فروش برسند یا مورد استفاده دیگر قرار گیرند.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.