عیار زعفران چگونه قابل تشخیص است؟

saffron-azmayesh
Rate this [لطفا به مطلب ما امتیاز بدهید]

عیار زعفران چگونه قابل تشخیص است؟

شکل ظاهری زعفران یکی از روش‌های شناسایی خالص بودن آن است ظاهر این محصول شبیه میخک است؛ به گونه‌ای که پایین گیاه میله‌ای و انتهای آن دندانه‌دار، پهن و قیچی شکل است.

روش های شناسایی زعفران اصلی خارج از آزمایشگاه
گرچه خالص بودن یا نبودن زعفران در آزمایشگاه‌ها به راحتی قابل شناسایی است اما تشخیص آن برای مصرف‌ کنندگان به راحتی ممکن نیست

اما اگر کلاله‌های زعفران بسیار براق باشد باید به آن شک کرد و آن را به آزمایشگاه فرستاد یا در صورت مشاهده این ظاهر غیر طبیعی آن را بین انگشتان دست یا روی کاغذ له کرد تا دید ماده‌ خاصی از آن روی کاغذ نقش می‌بندد و کاغذ و انگشتان دست چرب می‌شود که در این صورت مشخص می‌شود زعفران به چربی خاصی آغشته شده تا وزنش بیشتر شود.

اگر تارهای زعفران را بین کاغذ کاهی بگذاریم و کمی فشار دهیم نباید لکه چربی باقی بگذارد اگر چنین باشد به احتمال قوی زعفران تقلبی است.

رنگ تارهای زعفران در بنزین نامحلول است یعنی اگر تار زعفران را در بنزین بیندازیم نباید بنزین را رنگین کند.

اگر چند تار زعفران را در یک لیوان آب جوش بیندازیم بعد از حدود ۵ دقیقه نباید رنگ تارهای آن سفید شود؛ اگر چنین شود زعفران تقلبی است.

رنگ؛ بو و مزه زعفران برای اهل شناخت آن محک قاطعی است. مزه زعفران اصلی کمی تلخ ولی مطبوع و بوی زعفران کمی تند است افزایش وزن زعفران با استفاده از آغشته کردن این گیاه به چربی، عسل و… حرفه‌ای‌ترین روش تقلب در فروش زعفران است و رنگ کردن قسمت‌های سفید این گیاه با رنگ طبیعی زعفران محترمانه‌ترین شیوه در تقلب طلای سرخ است که برای مصرف‌کنندگان به راحتی قابل تشخیص نیست.

در عکس زیر نمونه آزمایش زعفران فروشگاه خودمان را برای شما گذاشته ایم.

Laboratory-saffron1

 آنان که با این گیاه سر و کار دارند به سادگی زعفران خالص را تشخیص می دهند و حتی مقدار ناخالصی را تخمین می زنند. زعفران را می توان از بو و مزه ی خاصی که دارد نیز
شناخت ، چرا که بوی زعفران واقعی مطبوع و مزه آن کمی تلخ ولی زعفران تقلبی بدون بو و کاملا تلخ است. در آزمایشگاه به سهولت می توان زعفران تقلبی را از زعفران
حقیقی باز شناخت به طوری که اسید سولفوریک غلیظ رنگ آن را به آبی تغییر می دهد . و در مواد غلیایی نظیر سود و آمونیاک رنگ آن نارنجی مایل به قرمز می شود و
همچنین ماده رنگی زعفران به سرعت در الکل حل می گردد . به طور کلی زعفران باید دارای اختصارات زیر باشد :

– رطوبت آن حداکثر ۱۳% باشد.

– خاکستر آن حداقل ۷% باشد.

– هر میلیگرم نوع مرغوب آن ، به طور محسوس باید ۷۰۰ سانتیمتر مکعب آب را رنگ کند.

شما می توانید جهت همکاری در فروش با فروشگاه ما با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید و با کارشناس فروش ما صحبت کنید.

شماره تماس۰۹۱۵۲۰۳۵۰۶۸
شماره تماس۲۰۹۹۱۱۱۰۳۱۹۵
آیدی تلگرامmaahto_ir
آیدی اینستاگرامmaahto_saffron
مدیریتامیررضا سُهی
مدیر فروشگاه
ارسال دیدگاه