زرشک زالزالکی

زرشک زالزالکی
Rate this [لطفا به مطلب ما امتیاز بدهید]

زرشک زالزالکیBerberis crataegina DC.1810

ساقه چوبی، ارتفاع ۱ متر گاهی تا ۳ متر، رنگ شاخه ها قرمز تا قرمز مایل به قهوه ای، ساقه های مسن قهوه ای یا قهوه ای مایل به خاکستری ودارای عدسک است. شاخه ها نسبتا روشن، شیاردار و خاردار است. خارها ۵/۱ تا ۳ سانتی متر، سخت ودرقاعده حجیم تر، رنگ آن زرد و روشن تر از ساقه، ساده و یا گاهی سه انشعابی است.

برگها کمی چرمی تا چرمی، کشیده، بیضوی تا واژ تخم مرغی یاواژسرنیزه ای به ابعاد ۲-۱*۵-۵/۳ سانتی متر، قاعده برگ به تدریج به دمبرگ منتهی می شود. نوک برگها تیز، به ندرت گرد، حاشیه برگها صاف یا دارای دندانه های سخت و اره ای منظم و دور ازهم است. طول برگ تقریبا سه برابر عرض آن است. پشت و روی برگها سبز روشن بوده و در سطح بالای برگ روزنه دیده نمی شود.

گل آذین به طول ۲ تا ۵ سانتی متر،خوشه ساده یا پانیکول، پایک گل آذین حدود ۶ تا ۱۰ میلی متر، تعداد گلها بین ۵ تا ۲۰ عدد و گاهی ممکن است تا ۴۰ عدد برسد. میوه آن سته کشیده، بدون خامه، طول ۱۱ میلی متر و عرض ۵ تا ۹ میلی متر، بیضوی، ابتدا قرمز ولی بعد سیاه رنگ می شود.بذرها سیاه تا قهوه ای روشن و طول آنها حدود ۱۰ میلی متر است.

پراکنش:

نمونه تیپ این گونه در آسیای صغیر ذکر شده است. این گونه در قسمتهای مخلف ایران از جمله تهران، گچسر، البرز، کرج، رامیان، کندلوس، شهرستانک، قزوین، طالقان، فیروزکوه، و احتمالا بیرجند در مناطق خنگ و سلم آباد دیده می شود. در کشورهای مجاور نیز در ترکیه، ارمنستان، جنوب ترکمنستان دیده می شود.

به نظر می رسد این گونه با زرشک زرافشانی، دورگ تولید می کند. این دورگه ها بیشتر در شاهرود، کردستان، تهران، کرج و اراک دیده می شود. دورگه هایی که شباهت با تلاقی این گونه با زرشک معمولی دارد نیز در مناطق شمالی ایران بویژه مازندران، گرگان، آزادشهر و استان تهران دیده می شوند.

مدیر فروشگاه
ارسال دیدگاه