زعفران یکی از مهم ترین عناصر ایرانی است که البته به منظور این کار هر نوع زعفرانی انتخاب نمی شود. عموما مثل تمام اجناس صادراتی زعفران صادراتی هم دارای ویژگی هایی عالی و برجسته ای است که به منظور تبلیغ بهتر ارائه می شود.
جایگاه زعفران صادراتی ایران
طبق آخرین گزارش معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، در شهریور سال ۱۳۹۵، سهم زعفران صادراتی ایران ۹۵ درصد از بازارهای جهانی زعفران کل دنیا است.
زعفران صادراتی ایران، به خاطر رنگ، عطر و طعم مخصوصی که دارد، مشتریان داخلی و خارجی بسیاری را به خود جلب کرده است.
ویژگیهای زعفران صادراتی ایرانی
نکته قابل توجه در زعفران صادراتی ایران وجود مقدار بسیار کم سافرانال، در مقایسه با دیگر زعفرانهای موجود در بازار دنیا است؛ همانطور که میدانید بعضی از تولیدکنندگان زعفران مقداری اسانس( که مهم ترین مواد آن سافرانال است) برای خوش عطری زعفران به آن اضافه میکنند، در حالی که سافرانال در زعفران صادراتی ایران، گاهی فقط نهایتا تا ۱ درصد در زعفران وجود دارد، و باعث میشود که در زعفران صادراتی قدرت رنگ دهی بالا، عطر خوش و مزه رو به تلخی آن، به قوت خود طبیعی و با کیفیت عالی باقی بماند.
نکتهای که باعث کشت عالی زعفران صادراتی مرغوب میشود، و هم چنین باعث تمایز زعفران صادراتی ایران با دیگر کشورهای تولید کننده زعفران است، وضعیت آب و هوایی و زمینهای کشاورزی فوق العاده مناسب خراسان جنوبی و به ویژه شهرستان قاینات است؛ چرا که بهترین زمین و آب و هوا برای کشت زعفران، توجه به فاکتور ارتفاع زمین از سطح دریا محسوب میشود، که هر چه این ارتفاع بالاتر باشد این زمین خاصیت بهتری برای کشت زعفران دارد؛ بهترین ارتفاعی که برای کشت زعفران صادراتی مناسب است در حدود ۱۳۰۰ تا ۲۳۰۰ متر از سطح دریا تخمین زده شده است.
طبع این گیاه سازگار با مناطق نیمه گرمسیری است، به همین دلیل برای بهترین رشد و تکثیر آن باید در جایی کشت شود که دارای زمستانهای معمولی و ملایم باشد و تابستانهای آنجا گرم و خشک باشد؛ وضعیتی که در اکثر نقاط خراسان جنوبی و بالاخص شهرستان قاینات از آن بهره مند است؛ تا جایی که میبینیم اکثر کشاورزان در این ناحیه به کشت زعفران مشغول هستند.
میزان بسیار کم سافرانال در زعفران صادراتی ایرانی
زعفران صادراتی ایرانی این ویژگی منحصر به فرد را به نسبت دیگر زعفرانهای موجود در بازارهای جهانی دارد که، از سافرانال که یک ماده سمی محسوب میشود به مقدار بسیار کم و ناچیزی استفاده می کند.
هر چه میزان سافرانال در یک زعفران بیشتر باشد احتمال مسمویت شدیدتر و حتی خونریزی بالاتر میرود؛ پس این ویزگی، خود به تنهایی زعفران صادراتی ایران در بین دیگر رقبایش در جهان متمایز و منحصر به فرد کرده است.
انواع زعفران صادراتی
زعفران سوپر نگین، که هیچ قسمت زرد رنگ یا سفیدی در آن وجود ندارد، و فقط از کلاله تشکیل شده است، بهترین نوع زعفران صادراتی است و بیشترین مشتری را در دنیا دارد؛ پس از آن زعفران سرگل ونگین که به ترتیب از ۷۰ درصد کلاله و ۳۰ درصد خامه تشکیل شده است و هم چنین زعفران صادراتی نگین که به صورت ۳ شاخه و کاملا کلاله هستند، جایگاههای فروش بیشتری دارند.
نتیجه گیری:
در بازارهای جهانی رقابت زعفران، برخی به دنبال این هستند که چرا زعفران صادراتی ایران از دیگر رقبایش با محبوبیت بیشتر و ویژگیهای منحصر به فردی مواجه است؛ در این نوشته به بررسی تفاوتهای منحصر به فرد زعفران صادراتی کشور از قبیل وجود مقدار بسیار کم مواد سمی سافرانال در زعفران صادراتی، و برخورداری از بهترین زمینهای کشت زعفران در کشور میپردازیم.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.