روش خشک کردن زعفران

زعفران مهتو
Rate this [لطفا به مطلب ما امتیاز بدهید]

روش خشک کردن زعفران تعیین کننده کیفیّت و ارزش نهایی زعفران می­ باشد. عطر خاص زعفران در هنگام خشک کردن در اثر هیدرولیز شدن ترکیبات پیکروکروسین و آزاد کردن سافرانال تولید می­گردد.

🔸 بلافاصله پس از جداسازی زعفران عملیات خشک کردن صورت می گیرد.

روش معمول این است که یک پارچه تمیز و سفید پهن می کنند و زعفران را روی آن بصورت تنک پهن می کنند و دمای اتاق را طوری تنظیم می کنند تا زعفران سریع خشک شود و در اثر دیر خشک شدن سیاه نشود.

 

روش بهتر :

یکی از روش های مناسب برای خشک کردن که کم هزینه بوده و زمان بر نیست این است که ۴ پایه فلزی به ارتفاع یک متر بسازیم که دارای ۳ یا ۴ طبقه با فاصله ۲۰سانتیمتر از هم باشد. طبقه ها از جنس توری حریر(تورهایی که به عنوان پرده از آنها استفاده می شود) می باشد. با قرار دادن ۴ پایه در کنار بخاری و با حرارت مناسب و استفاده از باد پنکه سقفی یا رومیزی (دورکم) اقدام به خشک کردن زعفران نماییم.

⚠️توجه : کلاله های زعفران تر را باید بصورت یکنواخت داخل طبقه ها پهن کنیم و آنها را خیلی زیاد روی هم انباشت نکنیم تا سریع تر خشک شوند.

بطور متوسط مقدار انباشت روی هر طبقه حدودا باید اندازه یک بند انگشت باشد. لازم به ذکر است که دونکته بسیار حائز اهمیت است:

۱٫ باید شرایط را طوری فراهم کنیم تا زعفران در حداقل زمان ممکن خشک شود تا رنگ اش در اثر دیر خشک شدن سیاه نشود.

۲٫ باید فاصله طبقه های توری از حرارت مستقیم به اندازه ای باشد که زعفران نسوزد.

مدیر فروشگاه
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.