شله زرد یه دسر بسیار خوشمزه و شیرین می باشد که از قدیم الایام در ایران بعنوان نذری در هیئت های عذاداری یا مجالس پخش می شده است.علت اینکه بیشتر از این دسر در همه جا استفاده می کنند طریقه طبخ آسان آن نیز می باشد.پس ادامه مطلب را با مقاله زعفران مهتو از دست ندید.

چگونه شله زرد درست کنیم؟

ساخت شله زرد زیاد پیچیده نیس و باید برای پخت آن یک کم حوصله داشته باشید.قبل از توضیح دستور بگم که از هر چیز بعنوان پیمانه میتونید استفاده کنید.مثلا اگر یک لیوان دسته دار بعنوان پیمانه استفاده کردید کل مواد اولیه باید طبق دستور با همون لیوان اندازه بزنید.

چگونه شله زرد درست کنیم؟

مواد لازم برای پخت شله زرد:

  • برنج نیم دانه محلی (یک پیمانه)
  • آب(هشت پیمانه)
  • شکر بین ۱/۵ الی ۳ پیمانه(متناسب با ذائقتون شکر بریزید)
  • کره(بیست گرم)
  • روغن مایع(دو قاشق غذا خوری)
  • گلاب(۱/۲ پیمانه)
  • دانه ی هل (۳ عدد)
  • زعفران(یک مثقال)

طرز پخت “شله زرد”+فوت و فن

برنج رو حتما از یک روز قبل خیس کنید.یک پیمانه برنج رو بشورید و با ۸ پیمانه آب خیس کنید و بذارید یک روز کامل بمونه.سپس برنج رو با همون میزان آبی که خیس خورده تو قابلمه بریزید و بذارید رو حرارت ملایم.حدود یک ساعت زمان میبره که برنج کاملا پخته بشه و دونه هاش از هم شکفته بشه.بستگی به نوع برنجی که استفاده میکنید حتی ممکنه قبل از پخت کامل برنج،آبش کاملا کشیده بشه كه شما بايد كمى آب جوش اضافه كنيد . وقتى برنج بقدر كافى پخت ، زعفران غليظ دم شده رو بهش اضافه كنيد و خوب هم بزنيد. رنگ شله زرد به زعفرانى هست كه بهش ميزنيد ، پس بهتره دست و دلباز باشيد.بعد از اين مرحله بايد شكر رو به تدريج به شله زرد اضافه كنيد و هم بزنيد. اندازه ى شكر دست خودتون هست، اگر خيلى نميخوايين شيرين باشه بنظرم ١/٥ پيمانه شكر كافيه.اينو هم در نظر داشته باشيد وقتى دارين شله زرد رو ميچشين ، كه كاملاً داغه ولى وقتى سرد ميشه از ميزان شيرينيش كم ميشه.شكر كه اضافه شد، شله زرد آب ميندازه،بعد از اضافه كردن شكر نوبت به خلال بادام (كه با كمى گلاب خيس كرديد)،كره و روغن ميرسه، يه مقدار كه رو حرارت موند، در نهايت هل و گلاب رو اضافه كنيد.براى اضافه كردن هل ، سه تا دونه هل رو بكوبيد و بندازيد تو قورى و چند قاشق آب جوشيده روش بريزيد و بذاريد دم بكشه. از صافى رد كنيد و به شله زرد اضافه كنيد. آخرين مرحله دم دادن شله زرد هست. بهتره يه دم كن رو قابلمه بذاريد و حدود ده دقيقه تا يه ربع بذاريد شله زرد دم بكشه. مواظب باشيد ته نگيره. غلظت شله زرد نه خيلى سفت و نه خيلى شل باشه.

چنتا نكته هم بگم كه حتماً اول زعفران رو به شله زرد اضافه كنيد و بعدش شكر بريزيد، به اين علت كه اگر اول شكر بريزيد،دانه هاى شكر نميذارن برنج به خوبى رنگ زعفرون بگيره.

وقتى ميخوايين شكر رو اضافه كنيد، شله زرد زيادى آب دار نباشه كه با اضافه كردن شكر بازم آب ميندازه.

نکته:حتماً سعى كنيد برنج محلى نيم دانه استفاده كنيد.

بیشتر بخوانید:خواص بی نظیر زعفران برای زنان و مردان

تزیین شله به دلخواه

در تزیین شله زرد باید از سلیقه خودتون استفاده کنید و کاری است دل بخواهی.بعضی افراد شله زرد را با استفاده از دارچین تزیین می کنند اما من امروز یجور دیگه تزیین کردم که امیدوارم خوشتون بیاد.

مواد لازم برای تزیین شله زرد:

خب حالا به دو صورت میخوایم با بادام روی شله زردمون رو تزیین کنیم اول اینکه بادام را در آب بریزید تا پوست آن جدا شود بعد آنرا روی شله زردتون به سلیقه خودتون بچینید من هم از بادام پوست کنده استفاده کردم هم بادام با پوست بعد از آن با مغز پسته حاشیه آنرا تزیین کنید و در پایان گل محمدی و دارچین را روی آن اضافه کنید.شله زرد ما آمادس.

نوش جان…

تزیین شله زرد


کلام آخر مدیر:

باید امروز حواسمان باشد

که اگر قاصدکی را دیدم

آرزوهایم را بدهم

تا برساند دست خدا

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
5 (2 رای)
امتیاز نظرات 5 (1 امتیاز دهی)

نویسنده مطلب سهی

درحال ارسال

  • (5)

    سلام مرسی از مدیریت و مطلب خوبتون واقعا تزیینش عالی بود لطفا از این مطالب بیشتر بزارید.

    • سلام و احترام
      خواهش میکنم انجام وظیفه بود.شما میتونید از بخش وبلاگ به تمام دسر ها و غذاهای زعفرانی دسترسی داشته باشید.
      https://maahto.ir/category/%d9%88%d8%a8%d9%84%d8%a7%da%af/